SU İÇMEK NEDEN ÖNEMLİDİR

Spor Su İhtiyacını Arttırır




Spor su içme miktarınızı arttırmanızı gerektirir, çünkü su;
Yaşamın kaynağıdır...
İnsan vücudunun 3/4'üdür...
En ufak metabolik olaylarda bile ihtiyaç duyulan şeydir...
Bu sebepten, yoğun bir antrenman programınız varsa, vücudunuz için yapabileceğiniz iyi şeylerden en basiti; daha fazla su içmektir!..

Çünkü yeteri kadar su içmiyorsunuz

Soda veya kahve gibi içecekler hiçbir zaman suyun yerini tutmaz. Çünkü kafein gibi birçok madde, daha fazla suyun vücuttan atılmasına neden olur.

Çünkü su, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar

Su, vücudunuzdan toksinlerin ve diğer metabolik atıkların dışarı atılmasını sağlar. Eğer yüksek miktarda protein alıyorsanız vücutta yüksek miktarda nitrojen var demektir. Eğer kilo almak için çok daha fazla yemek yiyorsanız böbreklerinizin işlevlerini yerine getirebilmeleri için daha fazla suya ihtiyacınız var demektir.

Çünkü su yağ yakmanızı sağlar

Yeteri kadar su içmiyorsanız böbrekleriniz düzgün bir şekilde çalışamaz. Eğer böbrekleriniz yeteri kadar çalışmazsa böbreğin bazı vazifelerini karaciğer yapmak zorunda kalır. Bu durumda karaciğeriniz esas vazifelerini iyi yapamaz, karaciğerin kendi işini daha az yapması demek ise daha az yağ yakmak anlamına gelir. Buna ek olarak, su içmek fazla açlık hissetmenizi engelleyebilir.

Su içmek cildinize sağlık verir

Su içmek hücrelerinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Başka bir deyişle derinizin daha yumuşak, pürüzsüz ve daha kaliteli olmasını sağlar.

Su iç organlarınızı korur

Günde 4000 kalori üzerinde besleniyorsanız iç organlarınızın sağlıklı ve düzenli çalışıp öylece kalması için daha fazla su içmeniz gerekir.

Su sodyumu dengeler

Eğer çok tuz tüketiyorsanız bu sizin için sorun olabilir. Yüksek değerlerde sodyum alımı vücudun su dengesini bozabilir. Tuz alımını azaltın ya da daha fazla su için.

Su ek besinlerinizin (supplement'lerinizin) daha iyi çalışmasını sağlar

Ek besinler (örn: Kreatin) kas hücrelerinde suyun tutulmasına sebep olur. Birçok ek besin (supplement) ürününün işlevini yerine getirebilmesi için bolca suya ihtiyacınız vardır. Eğer yoğun bir antrenman programınız varsa temel vitaminlere ihtiyacınız var demektir ve birçok vitaminin vücutta işe yaraması için suya ihtiyaç vardır